IESberg intervisie & supervisie

Toegang krijgen tot je essentie

Een bijzonder krachtige meditatiemethode is Mondo Zen. Deze methode, ontwikkeld door Zen-meester Jun Po Roshi en ge-update voor de 21e eeuw.

Zen (zit-meditatie) en de Mondo ( Koan-beoefening) brengt een verdieping in je begrip teweeg en het geeft de realisatie van wie je in diepste essentie bent. Deze twee samen, kunnen een daadwerkelijke verandering in je dagelijkse leven tot stand brengen.

De optie is als onderdeel van het coachtraject je te begeleiden in het zgn. Mondo Zen Koan proces. Een vorm die toegankelijk is, diep doorwerkt en die direct te gebruiken is in ons dagelijkse leven. Zen (zit-meditatie) en de Mondo ( Koan-beoefening) brengt een verdieping in je begrip teweeg en het geeft de realisatie van wie je in diepste essentie bent. Deze twee samen, kunnen een daadwerkelijke verandering in je dagelijkse leven tot stand brengen.

Dit zogenaamde Koan proces is een dialoog tussen facilitator en de student; een directe tweezijdige transmissie van zuiver bewustzijn, van de pure meditatieve mind. Deze diepe transformatieve praktijk maakt het mogelijk om te kiezen, en om helderheid, wijsheid, zorg en compassie naar ons leven en onze relaties te brengen. 

Belangrijk is voldoende tijd te nemen voor dit proces. In 3 sessies van 2 á 2,5 uur per keer begeleid ik je door het Mondo Zen proces van 13 koans waarin je op diep niveau contact maakt met wie je in diepste wezen bent en krijg je een persoonlijke koan mee naar huis waarmee je in je dagelijks leven kunt oefenen en die je telkens zal herinneren aan je ware staat van zijn. 

Kijk voor meer info over Mondo Zen op www.mondozen.org