Durf jij te leren?

Doen, gewoon handelen, en daarop reflecteren, daar leer ik het meeste van en daar bereik ik ook het meeste mee. De verleiding is groot om daarbij een shortcut te nemen en resultaten te bereiken door trucjes van anderen te kopiëren. Als ik dat toch doe, kom ik er telkens weer achter dat dat niet werkt als ik trouw wil blijven aan mijzelf en anderen niet wil manipuleren. Maar hoe leer ik dan wel en worden mijn verlangens realiteit? En hoe doe jij dat?

Wat brengt jou dichter bij jouw kern?

Authentiek, integer en intuïtief ondernemerschap vraagt erom dat ik het niet buiten mijzelf zoek, maar in mijzelf. En iets in mij wil daar helemaal niet aan, want dat leidt voor je het weet tot het voelen van een innerlijke pijn. Zoals ik mijn laatste blog Stressss al schreef, heb ik in tegenstelling tot Baron von Münchhausen die zichzelf uit het moeras trok, anderen nodig om stappen te zetten.

Een wijsheid is dat je nooit dieper kunt gaan dan waar diegene die je begeleidt ‘zit’ en zich bewust van is. En dat komt steeds nauwer naarmate je dichter bij je diepste pijn en eigen kern komt. Ik heb ervaren dat ik vooral stappen in mijn eigen proces zet als er dieperliggende veiligheid wordt geboden.

Leren van inspirerende teachers

Met dank aan inspirerende en ervaren teachers en therapeuten laat ik me steeds minder leiden door (onbewuste) dieperliggende innerlijke angsten en onzekerheden en kom ik steeds meer in mijn authentieke kracht. Rode draad is dat mijn teachers veel aanwezigheid, bewustzijn, congruentie, integriteit, sensitiviteit en zachtheid laten zien. (*) 

Dat zie ik ook bij samenwerkingspartners die mij groter maken. Zij stimuleren mij ook deze kwaliteiten te leven. Want die zitten natuurlijk ook in mij, anders kon ik ze bij hen niet eens zien! Zo maken we elkaar dus groter.

Aantrekkingskracht door het met jezelf aan te gaan

Sinds 5 jaar ben ik bijna fulltime op een innerlijke reis. Van alles wat ik daarbij leer en geleerd heb, pluk ik steeds meer de vruchten. Reacties en resultaten sterken mij in dat ik mijzelf steeds meer kan en mag vertrouwen en minder mijn best hoef te doen. Met meer ‘zijn’ en minder ‘doen’. Het leven wordt zoveel leuker en voller als je de confrontatie met jezelf aandurft en er ‘doorheen’ gaat. Ik kan het iedereen aanraden om die stap te zetten en niet op te geven!

Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft niet alleen mijzelf enorm geholpen, ik kan nu ook mijn bewustzijn, diepte en presence gebruiken om een ander aan te reiken wat die  nodig heeft om stappen te zetten. En dat krijgt steeds meer vorm. Als coach, supervisor, door workshops te geven of als samenwerkingspartner.

Woestijn

Ik ben niet ‘klaar’ (dat ben je nooit). Mijn eerstvolgende stap is een mooie uitdaging die ik aanga met mijzelf door eind februari een week alleen in de Marrokaanse woestijn te bivakkeren. Een soort vision quest. Om nog meer samen te vallen met wie ik werkelijk ben. Spannend én ik heb er zin in. Naar binnen gaan wordt steeds leuker 😉

Hartelijke groet,

Lars Lutje Schipholt

De Katalysator coaching & IESberg intervisie & supervisie

ps. ik ben inmiddels terug uit de woestijn. Wat een prachtige reis back to basics, wat heeft dat een verdieping gegeven! Zie mijn vlog vanuit de woestijn.


(*) Mijn referentie is de opleiding Integrale Coaching van Marinet Ritz en Shanta Baan. Ik ervaar hier veel integriteit en veiligheid, met grote diepte. Daarom maak ik graag reclame voor hun meerjarige coachopleiding en het overige aanbod.

[table id=1 /]

Wil jij beklijvende stappen maken? Neem dan contact op