Hardnekkige patronen doorbreken

Hardnekkige patronen doorbreken

Ben je lekker aan de slag? Of merk je dat het moeizaam gaat? Dat iets je tegenhoudt je verlangen te leven? Haalt iets je onderuit in je werk waar je maar niet de vinger achter krijgt? En heb je al van alles geprobeerd? Lees dan verder wat je kunt doen om meer bij de wortel te komen van wat je saboteert en patronen te doorbreken. Resultaat: meer regie over je leven!

Saboteur in jou

Wil je eigenlijk iets anders maar lukt het niet? Dan is de kans groot dat je ego de status quo wil vasthouden en je wilt beschermen. Want je loopt immers risico door iets anders te doen dan wat je altijd gedaan hebt. Iets in jou is bang voor wat er kan gebeuren als je bijvoorbeeld meer zichtbaar wordt.

Wat je als kind geleerd hebt om te overleven en je staande te houden, probeert je nu te beschermen tegen mogelijk gevaar. Je ‘systeem’ maakt geen onderscheid tussen heden en verleden en heeft je nog in de greep. Daarmee saboteert je ego onbedoeld jouw verlangen…

Patronen doorbreken

Veel van mijn coachees – en jij wellicht ook – kennen dit mechanisme. Maar dat is nog iets anders dan in jezelf gaan zien en ervaren dat dit misschien ook aan de wortel ligt van je eigen vicieuze cirkel. Daar kun je rationeel ook niet bij, dat moet je voelen en ervaren door je hoofd te by-passen. En dat kun je niet alleen…

Nu wil je mind de controle helemaal niet opgeven, zeker niet als ie het niet helemaal vertrouwt of kan ontsnappen. Ook dit gebeurt trouwens grotendeels buiten het zicht van je bewustzijn wat ook verklaart waarom veranderen zo lastig is. Bij veel trainingen, workshops en therapie kwam er bij mij wel meer cognitief begrip van wat er gebeurt maar veranderde er niks wezenlijks. Ik kan nu zien dat dit komt omdat ik het niet echt vertrouwde. De ander had niet de kwaliteiten en bood niet de veiligheid die nodig was om dieper te komen. Of de begeleider en zijn training of workshop bood mij teveel ontsnappingsmogelijkheden…

Veiligheid bieden tot op cel niveau

Hoe kun je dan wel dit patroon doorbreken? Ik heb ervaren dat ik alleen dieper kom door helemaal afgestemd te zijn op de ander en de ander een vellige bedding te bieden. Zodat die zich tot op celniveau kan ontspannen. Ik ben daar heel goed in geworden omdat ik het zelf ook zo nodig heb om mij te veilig te voelen en van daaruit patronen te doorbreken.

Een hele mooie coaching gehad van Lars. Hij stelt me op m’n gemak, benoemt wat er is, we gaan zakken…met goede vragen en heel simpele en zeer effectieve begeleiding komen we waar zijn moeten: in mijn thuisbasis! 

Marnix Lamers, Inspirator Nieuwe Waarde Creaties en Wayra

Doorleefd bewustzijn als sleutel

Juist omdat ik zelf flinke stappen heb gemaakt weet ik als geen ander wat vaak gevoelige mensen nodig hebben om beklijvende stappen te maken. Met mijn presence reik ik intuïtief precies aan wat de ander nodig heeft om dieper te komen en te komen bij de diepere pijn, boosheid of angst. Door deze ruimte te geven en daar tegelijk bij te blijven, kan er heling en integratie plaatsvinden. Waardoor datgene wat je tegenhoudt als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Ik heb me zeer ondersteund gevoeld door Lars en heb in dit proces niets gemist. Ik ben me bewust geworden waar een bepaald, voor mij vaak alles bepalend patroon vandaan komt. Iets wat ik met mijn hoofd wel wist maar mijn systeem, innerlijk kind nooit bereikt had. Dit was zeer heftig maar ook mooi. Het heeft in ieder geval angst weggenomen en daarnaast heeft het mij veel gegeven wat ik niet in woorden uit kan drukken.

Evelien, coach/trainer

Weer regie krijgen over je leven

Naar de wortel toe

Het resultaat is vaak verbluffend. Door de wortel van je patronen te doorgronden en daar contact mee te maken, ga je ineens veel helderder zien wat van nu is en van vroeger. Dankzij dit diepere bewustzijn heb je nu een keuze: door wie in mijzelf laat ik me leiden? Je weet het niet alleen cognitief maar hebt je eigen ‘systeem’ ook informatie gegeven dat het veilig is om je niet meer te laten leiden door het verleden. Waarmee je hardnekkige patronen kunt doorbreken!

Lars zijn begeleiding ervaar ik als intensief. Hij stelt zich professioneel op en is toch nabij. Lars heeft een enorme rust bij zich en tegelijkertijd is hij ook energiek. Het effect tot nu toe is dat wanneer ik bepaalde ‘negatieve’ gevoelens ervaar, er dan naar toe ga en niet voor weg loop. Dat geeft meer inzicht in mezelf en wat de oorzaak is van het gevoel. Het brengt me dichterbij mezelf en kan daardoor andere keuzes maken in mijn gedrag.

Operationeel directeur reintegratie en outplacement bureau

Interesse? Ook jij bent van harte welkom om te ervaren wat ik je kan bieden. Zodat jij je verlangen helemaal kan gaan leven!

Hartelijke groet,

Lars Lutje Schipholt

De Katalysator coaching & IESberg intervisie & supervisie